HR Power Sessie

Medewerkers delen als antwoord op de arbeidskrapte – hoe begin je eraan?

Op 18 januari was er alweer een HR Power sessie, deze keer met een iets ander accent: immers, hoewel de opzet van de reeks sessies ligt in de interactie ondernemers over een actueel HR-topic, bleef de spreker van de avond, Philip Deckers van ACERTA, deze keer net iets langer aan het woord: het onderwerp “het delen van personeel” was meer informatief, want voor iedereen nieuw, maar daarom niet minder relevant of boeiend. Eén en ander betekende niet dat er geen interactie was, wel integendeel!

 

Zonder te diep in te gaan op juridische aspecten, lichtte Philip toe waarom ‘delen van personeel over meerdere ondernemingen’ anno 2022 wel kans op slagen heeft, terwijl eerdere initiatieven nooit zijn gelukt. Veel heeft te maken met bijv. de huidige krapte op de arbeidsmarkt en dat de overheid (via VDAB en VLAIO) nu de werk-naar-werk trajecten subsidieert. Philip toonde aan de hand van concrete cases welke vormen van cross-organisationeel delen er allemaal nu mogelijk zijn.

Goed om weten is dat werkgevers in Antwerpen en Vlaams-Brabant gratis terecht kunnen voor advies, informatie en doorverwijzing rond thema’s als jobmobiliteit, heroriëntering, competentie- en loopbaanbeleid bij ACERTA, één van de werkschakelpunten.

Voor meer info kan je bij mij terecht, of rechtstreeks bij Acerta Consult.

Volgende sessie van 15 februari ’24 gaat over verzuim en absenteïsme, meer specifiek over hoe storend ziekteverzuim beperken en wordt door mezelf ingeleid. Meer vind je op : https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7158098818213842945/

Wacht niet te lang om je in te schrijven, het aantal plaatsen is beperkt.

Paul Dondeyne, 30.01.2024

Vragen of meer info