✓ Samenwerking met huisartsen

✓ Begeleiding naar nieuwe job

✓ Burn-out preventietraining

Ziekteverzuim aanpakken kan je als werkgever op meerdere manieren. Zit je met een (te) hoog ziekteverzuim, dan kan je werken aan de procedure en aan de dieperliggende oorzaak van het te hoge verzuim. Als coach uit Ekeren begeleid ik werkgevers bij deze procedure om de onderliggende problemen in kaart te brengen en ziekteverzuim met een langdurig, positief effect aan te pakken.

Heb je vragen over ziekteverzuim?

Waarom ziekteverzuim aanpakken zowel voor werkgever als werknemer belangrijk is

Wanneer je je werknemer terug wil laten re-integreren in jouw bedrijf, bijvoorbeeld na een burn-out, is het belangrijk om te allen tijde goed te communiceren. Werkgevers weten echter niet altijd hoe ze dit op een passende manier kunnen doen. Net daarvoor is mezelf inschakelen als coach een goed idee. Door nauw contact te houden met zowel werkgever en werknemer en deze terug met elkaar te verbinden, zorg ik ervoor dat beide partijen in een goede verstandhouding met elkaar kunnen omgaan. Zo gaan we samen ziekteverzuim aanpakken op een juiste manier.

Ziekteverzuim aanpakken | AWELL
Ziekte | AWELL

Ontdek mijn manieren om ziekteverzuim te gaan aanpakken

Alvorens ziekteverzuim te gaan aanpakken, brengen we het ziekteverzuim in kaart op basis van enkele parameters. We maken daarbij een onderscheid tussen een collectieve en een meer individuele aanpak. Bij een individuele aanpak staat het gesprek met de werknemer(s) centraal, dit om na te gaan waar de oorzaak van het ziekteverzuim ligt en hoe die aan te pakken valt. Hierna, en met respect voor de privacy van de werknemer(s), ontplooi ik de situatie aan de werkgever. In dit hele proces functioneer ik als vertrouwenspersoon waarbij we naar de beste oplossing zoeken voor beide partijen om de werkplek optimaler te maken. In gevallen waar het echter niet anders kan, is er eveneens de mogelijkheid voor outplacementbegeleiding of ontslagbegeleiding.

Op zoek naar een oplossing voor één of andere vorm van langdurige ziekte, dat je pad kruist als werkgever, werknemer of huisarts?

Contacteer me voor een begeleiding op maat

Zit je met een vervelende situatie waarbij je niet weet welke actie te nemen bij een langdurig ziekte? Mijn coaching in het aanpakken van ziekteverzuim en mijn open communicatie brengen werkgever en werknemer dichter bij elkaar. Contacteer me vrijblijvend voor meer info via info@awell.be of bel me op +32(0)471 27 35 30. Of bekijk mijn blog voor alvast wat nuttige tips.