Burn-out en Preventie : werknemers helpen om te gaan met (veel) werk en werkstress

Volgende workshop gaat over burn-out voorkomen, sinds 1 september 2014 door de Welzijnswet een plicht van elke werkgever : burn-out is immers een erg reëel risico -bijna 30% van Belgische werknemers loopt de kans op burn-out… Slecht nieuws voor de zieke, maar ook voor de werkgever.

Hierover kan je terecht bij je externe dienst en in de literatuur (via google vind je in een handomdraai meerdere interessante links). Maar je kan van collega-ondernemers vernemen welke maatregelen er in de praktijk wél echt werken en welke weinig of geen positief effect hebben gehad.

Mijn rijke ervaring als arbeidspsycholoog/burn-out coach lijkt me voldoende om het thema in te leiden, te vertellen wat burn-out is, de symptomen, voortekens en oorzaken. Ik kan het in ’t algemeen hebben over de gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgever, leidinggevende en medewerkers. Over het moeilijke evenwicht tussen mens- en taakgericht, tussen kiezen voor steun, begrip, aandacht voor de werknemer als mens enerzijds, en anderzijds het werk dat toch moet worden gedaan, doelstellingen die dienen gehaald te zijn en klanten die moeten worden beleverd, en dat steeds sneller en met minder kosten. Ik kan het ook hebben over werkverdeling, inspraak (‘autonomie’) en een goede communicatie… maar over de praktijk… daarover laat ik jullie aan het woord.

Trouw aan het concept van de HR Power sessies is het immers niet zozeer de bedoeling de deelnemers ex-cathedra te informeren, dan wel dat de deelnemers mekaar door uitwisseling van ervaringen versterken. Het leerrijke zit ‘m net in de uitwisseling van positieve en minder positieve ervaringen bij elk van ons. Het zal alweer draaien om de input en suggesties van collega-bedrijfsleiders, zodat je naar huis kan gaan met nieuwe inzichten en handvaten waarmee je aan een gezonde werksfeer kan werken,  waarin mensen niet ziek vallen.

Ook deze keer geldt :

Wacht niet te lang om je in te schrijven, het aantal plaatsen is beperkt. Bel (0471/273530) of mail (info@awell.be) me en je stoeltje wordt vrijgehouden.

Vragen of meer info